Gir al cas Pujol

Si totes les acusacions apuntaven a Jordi Pujol Ferrussola, l’escorcoll del domicili dels Pujol ordenat pel jutge De La Mata ha canviat la situació per complet. La troballa de noves proves aquest dimecres sembla haver demostrat que tant Pujol pare com Marta Ferrusola eren els titulars del compte corrent principal a Andorra. Dos documents del registre afirmen, de puny i lletra de l’expresident, que ell era qui tenia el control majoritari del capital.

La figura clau de la trama seria Ferrusola, qui hauria administrat la fortuna dels Pujol.

Segons el jutge, l’aparició d’una sèrie de notes manuscrites per part de la dona de Jordi Pujol justificarien que era ella qui gestionava els diners de la família. Tenia accés al compte d’Andorra i figura en el full de sol·licitud d’operacions.

El seu fill es troba en aquests moments sota presó incondicional.

El jutge li imputa quatre delictes fiscals, entre ells el de pertinença a organització criminal. Aquest fet justificaria els registres d’aquesta setmana al domicili familiar i la resolució de presó sense fiança, ja que Pujol Ferrusola podria, segons la Policia, amagar o destruir proves.

Què en diuen els principals diaris?

Neus Tomàs escriu a El Periódico sobre la conversa telefònica que va mantenir fa uns anys amb Pujol Ferrusola. Ell va demanar parlar amb la periodista per dir-li que el peu de foto d’una imatge del seu reportatge sobre els Pujol era errònia. “Pero Pujol Ferrusola nunca, nunca llamó para desmentir que fuese un evasor fiscal ni quejarse de que Vicky airease su intimidad”.  

Per la seva banda, Fernando Vallespín a El País analitza el cas i es fixa en les proves. “Es una imputación grave, que merecería un sostén más sólido del que podemos deducir de las conversaciones, whatsapps o actitudes de estos días”. “Sí, hay motivos suficientes para estar preocupados”.

Ir a descargar

Fotografia: El país Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *