Podemos presenta una moció de censura contra Rajoy

A la llum de les últimes revelacions sobre la corrupció dins del Partit Popular i els intents d’ingerència del partit dels diferents poders de l’estat, Unidos Podemos va promoure ahir una moció de censura contra el govern de Mariano Rajoy, la tercera que es debatrà en la democràcia espanyola després dels intents fallits de Felipe González i d’Antonio Hernández Mancha.

No obstant això, Podemos manca de suport parlamentari suficient

Ara per ara, PSOE, Ciutadans i el PNB han rebutjat donar suport a la proposta. No obstant això, el partit morat ja ha avançat que presentarà la moció la secundi o no el PSOE.

Segons va declarar Pablo Iglesias ahir a la roda de premsa, la moció de censura és un imperatiu ètic i, per tant, és necessari presentar mesures urgents per treure al PP de les institucions, o com ell cataloga en les declaracions “el virus del govern”.

El grup parlamentari, que només ha rebut suport de Comrpomís i d’ERC, considera que la situació és d’excepció democràtica” i que el que està en joc és la pròpia viabilitat de l’Estat de Dret.

Conseqüentment, quina ha estat la resposta del PP?

El portaveu del PP, Rafael Hernando, va respondre a l’acció dient que “Espanya no està per xarlotades“. Reta a Podemos a dur la moció a terme, qüestió que creu inviable.

Després d’això se’n va burlar de Podemos demanant que deixes de fer el ridícul i el numeret i es centrin en proposar bones iniciatives.

Quines han estat les reaccions de la resta de l’oposició?

Primerament, Antonio Hernando, portaveu del PSOE, ha parlat de mala fe i falta de rigor d’Iglesias ja que ha actuat pel seu propi compte sense consultar abans amb els altres grups parlamentaris de l’oposició.

Ciutadans per la seva part, dictamina que la presentació de la moció és tot un espectacle, un circ en el qual no estan disposats a participar.

Finalment, Aitor Esteban,portaveu del PNB, considera que es tracta d’una “incompetència absoluta” que pot provocar l’efecte contrari i enfortir el partit capdavanter.

Què n’ha dit la premsa de Tot Plegat?

Per una banda, la Vanguardia ha estat l’únic mitjà analitzat afí a la moció. Dictamina que la iniciativa de Podemos en termes polítics i fins i tot històrics, pot ser comprensible però no té futur.

D’altra banda, diaris com l’ABC i El Periòdico creuen que la moció és una plataforma de propaganda i un anunci sobreactuat. Només és una estratègia per refermar el lideratge del cap de l’oposició i evidenciar la debilitat del cap de govern.

Ir a descargar

Fotografia: La Vanguardia. EFE

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *