Nou servei de bicicletes a l’Autònoma

La idea  de  BiciUAB és construir pàrquings a l’exterior i deixar la circulació interna en mans del transport públic i les bicicletes. Segons la rectora,Margarita Arboix, aquesta iniciativa és una aposta de futur, ja que l’objectiu, afirma, és fer desaparèixer els cotxes del centre. L’aposta de futur per les bicicletes, així com el tancament del centre a vehicles privats és una sorpresa per la comunitat universitària, ja que no formava part del programa amb el qual l’actual equip de govern va presentar la seva candidatura.

Aquest servei vol sensibilitzar la comunitat universitàriade l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i quotidià.

De moment hi ha 3 aparcaments a l’estació, a lletres i a ciències; la voluntat però és arribar als 10 punts d’estacionament.Els BiciBox, que és com es denominen aquests punts, són estructures metàl·liques amb capacitat per a 20 bicicletes; una capacitat que, com ha dit la rectora, s’haurà d’ampliar a mesura que es consolidi el projecte.

La disposició d’aquest acord promou la intermodalitat entre la bici i el tren. Això es deu a que la major part de la comunitat de la UAB utilitza el transport públic. Tot i així, només són 200 els estudiants que combinen el tren i la bicicleta per accedir al Campus. Una xifra que sorprèn per la representació que suposa, ja que al campus hi ha 40.000 estudiants i uns 200.000 desplaçaments diaris. 

Ferrocarrils ha cedit el seu espai per a la instauració dels BiciBox

El responsable d’estacions de FGC, Carles Cots es mostra satisfet per poder oferir un servei més als clients del transport públic però apunta que en cas que els trens vagin saturats les bicicletes hauran d’autoregular-se. D’altra banda, des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha subvencionat el servei durant dos anys amb 12 mil  euros.

La notícia no ha generat gaires reaccions entre la comunitat universitària

Sembla que els estudiants de la UAB no s’han assabentat del nou servei que oferirà el campus. L’Assemblea de Comunicació de la UAB celebra que es fomenti el transport sostenible tot i així es mostra més crítica al respecte apuntant que va en la mateixa línia de privatització.  D’altra banda, des de l’associació d’estudiants de telecomunicacions, Albert Gil apunta que és una idea interessant que ja està present als municipis propers al Campus. Tot i així considera que se li ha de donar més visibilitat.

Fotografia: Mundo Viajero

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *