JOSEP MORAGAS. Mai entendré la guerra

Encara que estigui normalitzada, encara que en veiem cada dia als telenotícies, jo personalment no l’entendré mai.

El règim de Siria d’Al-Assad ha atacat amb armes químiques DAMASC i ha matat 100 persones, 100 ciutadans del seu propi país. Assassinat indiscriminat de gent civil, no de combatents, de gent civil, i amb armes químiques. Al-Assad ja va matar 1.400 persones a l’agost del 2013 amb Armes Químiques i ho ha tornat a fer.

Fa fàstic qui mata en nom d’un país, qui en nom d’una religió o d’un Déu veu legítim matar, i qui en nom de la democràcia creu que s’ha d’imposar un sistema polític a cop de bomba.

No entendré mai la guerra per la guerra, fer mal per fer mal i tot això adornat amb un argument pompós que sempre adorna les guerres: que si geoestratègia, que si moviment estratègic, que si petroli, que si aliances que si no sé què, m’és igual, em fa fàstic.

I a tot això on són els tractats internacionals que ens han de salvar de la 3a guerra mundial?

El consell de seguretat de l’onu, que es va crear per evitar holocausts com els de l’alemania nazi i vigilar que no hi hagi joc brut a la guerra, està format per Regne Unit, França, Rússia, Xina, i Estats Units, i no sé si cap d’aquests països pot donar lliçons de seguretat ni de drets civils. Posar en una mateixa taula aquests 5 països per parlar de seguretat no té ni cap ni peus.

I la gent segueix morint i no hi ha qui ho pari. Mai entendré la guerra, la guerra per la guerra i la mort per la mort.

picasion.com

 

 

 

JOSEP MORAGAS

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *