JOSEP MORAGAS. Normalitat

Ir a descargar

Cau el migdia a Westminster. La gent fa estona que ja ha tornat del break de dinar cap Al Parlament Britànic. Els parlamentaris són a la Cambra alta del parlament, alguns ministres treballen a les seves oficines com de costum, i grups escolars es barregen amb visitants pels laberíntics passadissos del congrés.

I abans que ningú se n’adoni de res, un cotxe entra per la part occidental del pont. És un HYUNDAI gris, un 4×4. Tot just entrar pel pont comença a agafar velocitat, molta. De sobte es puja a la calçada, travessant el carril bici i atropellant a alguns vianants.

Res el para, ni vianants ni ciclistes. Hi ha gent que fuig, gent que es tira de la calçada al paviment, alguna persona es tira del pont, 40 metres fins l’aigua. És un pont i estan atrapats.

El cotxe impacta, el YUNDAY comença a treure fum. S’escolta una espècie d’explosió, que inquieta a alguns.El fum omple tot l’ambient, i és en aquest moment quan comença l’infern. El conductor, un britànic de 52 anys, es baixa del cotxe. Té dos ganivets. Apunyala a l’oficial que intenta parar-lo. Pel seu propi preu es dirigeix corrent al Parlament Britànic.

Mentrestant al parlament es decreta l’ordre de confinament, ningú es pot moure d’on és. Més tard se sabrà que ha estat un atac terrorista, i més tard se sabrà que ha estat un atac al cor de la democràcia a Londres.

Un cotxe, dos ganivets i poc afecte a la vida. Un atemptat terrorista, mesurant-lo com atemptat terrorista, es mesura no tant per la magnitud de la tragèdia sinó per les seqüeles que deixen els fets.
I 24 hores després de tot això, el temps a Londres no es mesura com: dia 1 després de l’atemptat. És normalitat. Així es venç el terror.
 

picasion.com

 

JOSEP MORAGAS

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *