LAIA CANALEJO. Falta cor i sobra raó

Des de fa un temps, sembla que Occident viu en una constant sèrie de combats per veure qui la fa més grossa. Diferents actors polítics s’han posat d’acord en voler desmuntar-ho tot a través de discursos buits i de l’odi. Cada un d’aquests personatges ho dóna tot fins al final. I el problema és que són tants titulars i tan seguits que quasi no dóna temps a respirar ni a digerir. Encendre la televisió s’està convertint en tot un repte i l’espai públic cada cop sembla més un circ amb flames i lleons.

Dijous per fi despertàvem del malson d’un hipotètic triomf del populista, xenòfob, islamòfob i tot-òfob Geert Wilders a Holanda. Rutte, gràcies a deu si existeix, es va imposar amb el seu discurs que apel·lava a no crear un efecte dominó de l’extrema-dreta, però recordem que més d’un milió de persones van donar suport a l’ultradretà que va arribar a comparar L’Alcorà amb el Mein Kapft d’Adolf Hitler i un milió, són moltes persones.

I aquí, a Barcelona, quan semblava que s’havia aconseguit frenar el bus d’HazteOir que atemptava contra el col·lectiu LGTBI, et lleves amb la notícia que pretenen posar-lo en circulació de nou. Aquest cop però amb un nou missatge que de nou no té res. Atenent-se segons ells a la seva llibertat d’expressió, han col·locat tranquilament el lema “Les nenes tenen vulva i els nens penis, ho diu la biologia. Respecte per tots. No al bullying”. Des d’aquí els convido a conèixer que hi ha dues ciències més, que es diuen sociologia i psicologia, que segur que tenen molts matisos a fer.

El més graciós de la campanya és que porta com a títol el bus de la llibertat. Quan un nen o nena llegeixi el bus quina llibertat li quedarà per decidir que és o deixa de ser?

En definitiva aquests tres actors el que posen en èmfasi en què Europa encara no ha eliminat els rastres epidèmics d’odi del passat i que encara queda feina a fer. No ens podem permetre més fer el cranc, cal ensenyar i entendre que la diversitat és riquesa.

En definitiva, falta cor i sobra raó.

Ir a descargar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *